august 1, 2017

Den psykomotoriske behandling i detaljer

Behandlingen foregår ved at klienten ligger påklædt på en briks. Der kan både behandles ryg- mave- eller sideliggende, alt efter fokus for behandlingen.
Først lægges klinetens krop tilrette og støttes af puder, så der er bedst mulig grundlag for at give slip. Herefter benyttes forskellige blide behandlingsgreb, som bedst kan beskrives som stræk, tryk og strøg i og langs klinetens muskulatur. Under behandlingen vil jeg spørge ind til klientens sansninger, om der mærkes forskel på siderne og lign. denne dialog er til for at styrke klientens bevidsthed om kroppen og dens (af)spændingsmønstre.

Nervesystemet genvejen til at lykkes

Et vigtigt element af kropsbehandlingen er at balancere klientens nervesystem, som er den væsentligste faktor i at få kroppen til at spænde af. Den blide berøring påvirker klientens produktion af hormonet oxytocin. Oxytocins fysiologiske virkning er generelt ro/hvile fremmende ved bl.a. at sænke pulsen og blodtrykket, dæmpe angst og stress ved at nedregulere aktiviteten i det sympatiske nervesystem. ofte vil du som klient mærke at vejrtrækningen fordybes, du giver slip på suk, og din mave begynder at rumle og det skyldes at aktiviteten i det autonome nervesystem sænkes, så der bliver ro til at fordøje og restituere.